Angsten overwinnen in slechts enkele stappen

By
 In Uncategorized

Angsten kunnen lastig en eng zijn. Ze kunnen je belemmeren in je dagelijks leven.

Angsten heb je niet voor niet voor niets, psychologisch gezien zijn ze terug te leiden naar de angst om dood te gaan. Dit klinkt misschien heftig en zwaar, maar de meeste angsten komen voort uit het feit dat je lichaam en geest constant bezig zijn met overleven.

Door bang te zijn beschermt je lichaam je. Als je bang bent voor iets, wil je er zo ver mogelijk vandaan blijven. Denk hierbij aan hoogtevrees, angst voor dieren, donker, kleine ruimtes. Dit zijn allemaal angsten om je te lichaam te beschermen.

Angsten kunnen je ook lastig vallen, omdat het totaal niet praktisch is in het moderne leven van tegenwoordig. Sterker nog je belemmeren, ze overheersen je leven.

Wanneer je voelt dat je ergens bang voor bent, of onzeker, wordt het tijd om je angst concreet te benoemen. Waar ben je nou precies bang voor? Wat is het ergste wat er kan gebeuren?Je zult ook vaak merken en ook wel voelen dat je angst irrationeel is, je creëert je eigen angst voor angst!

Het nutteloos om steeds maar bang te zijn zonder er iets mee te doen. Want de ergste angsten zijn de lessen die je jezelf geeft. Vraag jezelf eens af wat brengt deze angst mij? Wat leert deze angst mij en waarom?

Angst is bang zijn voor… waar sta je in je angst? Wat heb je nodig om deze angst een plek te geven om verder te gaan in je leven zonder deze irrationele angst. Kwijtraken is soms niet mogelijk, aanvaarden en het een plek geven wel. Je luistert namelijk op een liefdevolle manier naar jezelf.

Herken wanneer je je angst voelt en benoem het. Wat brengt het jou, waar sta je nu, waar wil je heen en wat heb je daar voor nodig.

Wil je actief aan de slag met hem wegnemen van je angst, of je angst overwinnen, weet dan dat hypnotherapie in combinatie met life coaching je hierbij zeer goed kan helpen.

Voor meer informatie vragen en/of opmerkingen kijk op www.rise-hypnotherapie.nl of bel ons.

U kunt bij ons terecht in onze vestiging in Groningen, of Apeldoorn

Andere blogposts
0

Start typing and press Enter to search