Afspraak maken?

Iedereen kan last hebben van vliegangst. Het wordt echter een groot probleem wanneer u door de vliegangst beperkt wordt in uw dagelijks leven. Bijvoorbeeld als u voor uw werk de wereld rond moet reizen. Een bekend voorbeeld hiervan is de vliegangst van voetballer Dennis bergkamp. Sinds het WK 1994 in de VS heeft Dennis Bergkamp nooit meer in een vliegtuig gezeten.

Tijdens zijn voetbalcarrière heeft Bergkamp veel vliegreizen gemaakt om bij uitwedstrijden aanwezig te zijn. Vaak zat hij in kleine vliegtuigen die maar bleven schudden tijdens de vlucht. Ook turbulentie maakte hem vreselijk bang. Het gevoel om opgesloten te zitten in de lucht gaf hem een claustrofobisch gevoel. Op een gegeven moment was het zo erg dat hij al tijdens de wedstrijd bezig was met de vlucht. Hij hield het weer in de gaten en bij een beetje wind of regen dwaalden zijn gedachten al af naar de helse vliegreis die hem waarschijnlijk te wachten stond. Op een gegeven moment drong het tot hem door: ‘Dit wil ik niet meer’.

Dennis Bergkamp weet dat hij door zijn vliegangst nooit manager van Arsenal of een andere grote Europese club kan worden, ook in het verleden tijdens contractonderhandelingen was hij beperkt door zijn vliegangst.

0

Start typing and press Enter to search