5 tips om vliegangst te overwinnen

By
 In Uncategorized

35% van de mensen in Nederland kampt met vliegangst. Bij iedereen is de intensiteit en beleving anders, maar als nog: 35% is een enorm aantal. Voor een deel daarvan geldt zelfs dat ze het vliegtuig helemaal mijden. Ondanks de nadelen die dat met zich meebrengt, durven ze de strijd niet aan. Het vliegtuig in en op naar je droombestemming!

Deel je angst
Vertel je reisgenoten dat je kampt met vliegangst. Als het heel intens is kun je zelfs beslissen om het met de bemanning te delen. Zij zijn gespecialiseerd in het kalmeren van angstige passagiers. Ga het gesprek aan en probeer je vooral niet te focussen op het feit dat je vliegt. Al klinkt dat waarschijnlijk makkelijker gezegd dan gedaan.

OMG! I’m-flying-box
Denk van te voren na wat leuk is om te doen tijdens het vliegen, zodat je niet teveel bezig bent met het vliegen zelf. Neem bijvoorbeeld een reep chocolade, een puzzelboek, een tijdschrift mee of download de nieuwste aflevering van je favoriete serie op Netflix.

Tip voor een lange vlucht: kijk van te voren hoe lang je onderweg bent en vul dat dan van te voren in met bijvoorbeeld een heel seizoen van Game of Thrones.

Zorg goed voor jezelf
Drink geen koffie, dat kan je een onrustig gevoel geven. Neem in plaats daar van een glas water. Laat je niet verleiden door de McDonalds in de vertrekhal van Schiphol, maar kies voor een gezond broodje of een verse avocado. Als je lichaam rustig is, ben jij dat zelf ook. Ook in het vliegtuig.

Blijf goed ademhalen
Heb je angstaanvallen in het vliegtuig? Denk om je ademhaling. Het klinkt vrij cliche, maar dit kan echt het verschil maken. Adem in, adem uit. Je hebt ook apps voor je telefoon die je hierbij helpen. Bijvoorbeeld: Stop, Breathe & Think.

Klik hier voor een link naar de Apple App Store
Klik hier voor een link naar de Google Play Store

Hypnotherapie
Lukt het niet om zelf van je vliegangst af te komen? Wij bieden gerichte hypnotherapie om vliegangst te overwinnen. Klik hier voor meer informatie daarover.

Andere blogposts
0

Start typing and press Enter to search