Nagelbijten

Nagelbijten is een veelvoorkomende gewoonte die vaak begint in de kindertijd en kan voortduren tot in de volwassenheid. Hoewel het op het eerste gezicht onschuldig lijkt, kan het leiden tot pijnlijke vingers, beschadigde nagels en zelfbewustzijn. Hypnotherapie biedt een effectieve oplossing om deze gewoonte te doorbreken en je handen met trots te tonen.

Waarom bijten we op onze nagels?

Nagelbijten, ook bekend als onychophagie, kan verschillende oorzaken hebben, waaronder stress, verveling, angst of zelfs gewoon uit gewoonte. Het is een automatische reactie waar velen zich niet eens bewust van zijn totdat de schade al is aangericht.

Hoe Hypnotherapie kan helpen

Bij RISE Hypnotherapie gebruiken we een tweeledige aanpak:

  • We richten ons op de dieperliggende redenen voor het nagelbijten en vervangen deze door gezondere copingmechanismenCopingmechanismen Technieken of manieren die mensen gebruiken om met moeilijke of stressvolle situaties in hun leven om te gaan. Deze mechanismen kunnen helpen om negatieve emoties, zoals angst of verdriet, te verminderen of te beheersen..
  • We helpen je meer bewust te worden van de momenten waarop je geneigd bent te bijten, en introduceren strategieën om deze drang te weerstaan.
1.
Intakegesprek

In dit gesprek bespreken we de duur en triggers van je nagelbijtgewoonte en jouw eerdere pogingen om te stoppen. Hierdoor krijgen we een helder beeld van de uitdagingen waarmee je wordt geconfronteerd.

2.
Hypnotherapie sessies

Tijdens de sessie duiken we diep in de onderliggende oorzaken van het nagelbijten, waarbij we gebruik maken van suggestiesSuggesties Ideeën of gedachten die tijdens een hypnotherapiesessie aan het onderbewustzijn worden gepresenteerd om positieve veranderingen in gedrag of perceptie te bevorderen. en technieken om de gewoonte te doorbreken en gezondere reacties te bevorderen.

3.
Reflectie en voortgang

We beoordelen je vooruitgang, bespreken de veranderingen in je gedrag en overwegen eventuele aanvullende strategieën of technieken die nuttig kunnen zijn.

Neem de controle terug

Je handen zijn een van de eerste dingen die mensen opmerken. Door te stoppen met nagelbijten, kun je zelfvertrouwen opbouwen en je handen zonder schaamte presenteren. Laat RISE Hypnotherapie je begeleiden op deze reis naar gezondere, mooiere nagels.

Terugbelafspraak maken
Over RISE Hypnotherapie

RISE Hypnotherapie, gevestigd in Groningen, biedt professionele begeleiding voor diverse klachten en uitdagingen. Door beproefde technieken en persoonlijke benadering helpen we je een positieve veranderingen in je leven te realiseren.

Logo van "collectief alternatieve therapeutischen" met het jaartal 2024 en een caduceus-symbool.
Reviews

Ervaringen van cliënten