Vliegangst

Iedereen verdient het om de wereld te verkennen zonder belemmerd te worden door angst. Vliegangst, een van de meest voorkomende fobieën, kan je echter beperken in je vrijheid, avontuur en zelfs zakelijke kansen. Maar wat als er een bewezen manier is om deze angst aan te pakken en je de vleugels te geven die je nodig hebt?

Wat is vliegangst?

Vliegangst is meer dan alleen een angst om in de lucht te zijn. Het kan een combinatie zijn van verschillende angsten: hoogtevrees, claustrofobie, angst voor het onbekende of zelfs de angst om de controle te verliezen. Deze angsten kunnen leiden tot fysieke symptomen zoals hartkloppingen, misselijkheid en overmatig zweten, maar ook tot mentale stress, paniekaanvallen en vermijdingsgedrag.

Hoe hypnotherapie helpt

Bij RISE Hypnotherapie geloven we in de transformatieve kracht van hypnose. Door je in een diepe staat van ontspanning te brengen, krijgen we toegang tot je onderbewusteOnderbewust Het deel van de geest dat niet op een bepaald moment in het bewustzijn is, maar dat gevoelens, gedachten, verlangens en herinneringen bevat waarvan men zich niet bewust is. geest – de plek waar je diepgewortelde angsten en overtuigingen zijn opgeslagen. Door gerichte suggestiesSuggesties Ideeën of gedachten die tijdens een hypnotherapiesessie aan het onderbewustzijn worden gepresenteerd om positieve veranderingen in gedrag of perceptie te bevorderen. en therapeutische technieken:

  • Pakken we de wortel van je vliegangst aan.
  • Herschrijven we negatieve overtuigingen en vervangen deze door positieve affirmaties.
  • Trainen we je geest om kalm en zelfverzekerd te reageren bij de gedachte aan vliegen of tijdens een vlucht.

De stappen van onze behandeling

1.
Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek bespreken we de details van jouw vliegangst, zoals angst voor hoogtes of claustrofobie. Op basis van jouw ervaringen stellen we een op maat gemaakte aanpak op.

2.
Hypnotherapie sessies

Je wordt naar een ontspannen staat geleid. We richten ons op het omvormen van de negatieve associaties met vliegen naar positieve en geruststellende gedachten, waardoor de angst vermindert.

3.
Reflectie en voortgang

Na de sessie evalueren we je gevoelens en gedachten over vliegen. Met elke sessie zul je merken dat je kijk op vliegen verandert en dat je je comfortabeler voelt bij het idee van vliegreizen.

Neem de controle terug

Laat vliegangst niet langer je leven beheersen. Met RISE Hypnotherapie aan je zijde kun je vol vertrouwen het luchtruim kiezen. Neem vandaag nog contact op en zet de eerste stap naar een leven zonder vliegangst.

Terugbelafspraak maken
Over RISE Hypnotherapie

RISE Hypnotherapie, gevestigd in Groningen, biedt professionele begeleiding voor diverse klachten en uitdagingen. Door beproefde technieken en persoonlijke benadering helpen we je een positieve veranderingen in je leven te realiseren.

Logo van "collectief alternatieve therapeutischen" met het jaartal 2024 en een caduceus-symbool.
Reviews

Ervaringen van cliënten