Alcohol- en drugsverslaving

Verslaving aan alcohol of drugs kan diepgaande gevolgen hebben voor zowel je fysieke gezondheid als je mentale welzijn. Deze afhankelijkheden kunnen relaties, carrières en het dagelijks leven beïnvloeden. RISE Hypnotherapie biedt een empathische en effectieve aanpak om je te helpen deze uitdagingen te overwinnen en een leven van helderheid en vrijheid te leiden.

De complexiteit van verslaving

Verslaving is niet enkel een lichamelijke behoefte; het heeft vaak diepere emotionele en psychologische wortels. Factoren zoals trauma, stress, depressie en genetica kunnen allemaal bijdragen aan het ontstaan en voortbestaan van verslavend gedrag.

Hoe hypnotherapie kan helpen

Bij RISE Hypnotherapie benaderen we verslaving op een holistischeHolistisch Een benadering die rekening houdt met het geheel van een persoon, inclusief lichaam, geest, emoties en omgeving, in plaats van zich te concentreren op afzonderlijke delen. manier:

  • We richten ons op de diepliggende oorzaken van de verslaving en werken eraan om de behoefte aan alcohol of drugs te verminderen.
  • We helpen je bij het verwerken van onderliggende emoties of trauma’s die bijdragen aan je verslavingsgedrag.
  • We introduceren copingmechanismenCopingmechanismen Technieken of manieren die mensen gebruiken om met moeilijke of stressvolle situaties in hun leven om te gaan. Deze mechanismen kunnen helpen om negatieve emoties, zoals angst of verdriet, te verminderen of te beheersen. en technieken om terugval te voorkomen en je te ondersteunen op je pad naar herstel.
1.
Intakegesprek

In dit gesprek bespreken we de aard en duur van je verslaving, eerdere pogingen tot herstel en je persoonlijke doelen. Zo krijgen we een duidelijk beeld van je uitdagingen en motivaties.

2.
Hypnotherapie sessies

Tijdens deze sessie richten we ons op het adresseren van de onderliggende oorzaken van je verslaving en introduceren we technieken om de behoefte aan alcohol of drugs te verminderen.

3.
Reflectie en voortgang

Na de sessie evalueren we je voortgang, bespreken we eventuele veranderingen in je verlangens en bepalen we samen de beste strategieën voor voortdurende nuchterheid en herstel.

Neem de controle terug

Stel je een leven voor waarin je niet langer gebonden bent aan de ketens van verslaving, waarin je heldere beslissingen kunt nemen en je toekomst met hoop en optimisme tegemoet kunt zien. Met de hulp van hypnotherapie kan deze visie werkelijkheid worden. Begin vandaag nog je reis naar herstel bij RISE Hypnotherapie.

Terugbelafspraak maken
Over RISE Hypnotherapie

RISE Hypnotherapie, gevestigd in Groningen, biedt professionele begeleiding voor diverse klachten en uitdagingen. Door beproefde technieken en persoonlijke benadering helpen we je een positieve veranderingen in je leven te realiseren.

Logo van "collectief alternatieve therapeutischen" met het jaartal 2024 en een caduceus-symbool.
Reviews

Ervaringen van cliënten