Stotteren

Stotteren kan een diepgaande impact hebben op iemands zelfvertrouwen, sociale interacties en professionele mogelijkheden. Het is niet alleen een fysieke uitdaging, maar vaak ook een psychologische strijd. Hypnotherapie biedt een holistischeHolistisch Een benadering die rekening houdt met het geheel van een persoon, inclusief lichaam, geest, emoties en omgeving, in plaats van zich te concentreren op afzonderlijke delen. benadering die je kan helpen om vloeiender te spreken en je zelfvertrouwen te herwinnen.

Wat is stotteren?

Stotteren is een spraakstoornis die onderbrekingen in de vloeiendheid van het spreken veroorzaakt. Deze onderbrekingen kunnen zich voordoen als herhalingen van klanken, verlengingen of blokkades. Terwijl de exacte oorzaak van stotteren nog steeds wordt onderzocht, is bekend dat factoren zoals genetica, neurofysiologie en zelfs familiedynamiek een rol kunnen spelen.

Hoe hypnotherapie helpt

Bij RISE Hypnotherapie gaan we verder dan alleen het fysieke aspect van stotteren. We richten ons op:

  • Stress en angst kunnen stotteren verergeren. Hypnotherapie helpt bij het aanleren van diepe ontspanningstechnieken om kalmte te bevorderen.
  • We werken aan het verbeteren van je zelfvertrouwen en het veranderen van negatieve overtuigingen over spreken.
  • Door middel van suggestieve technieken introduceren we oefeningen die de vloeiendheid bevorderen en het stotteren verminderen.
1.
Intakegesprek

Tijdens dit gesprek bespreken we je ervaring met stotteren, wanneer je het meest stottert en wat je belangrijkste triggers zijn. Samen stellen we een specifiek plan op voor jouw behoeften.

2.
Hypnotherapie sessies

Via hypnose benaderen we de diepere oorzaken van je stotteren, werken we aan het verminderen van angst en het opbouwen van zelfvertrouwen, en bevorderen we een vloeiende spraak.

3.
Reflectie en voortgang

Na de sessie beoordelen we de verbeteringen in je spraak, hoe je je voelt over communiceren, en plannen we eventuele vervolgstappen.

Vind je stem opnieuw

Stel je een leven voor waarin je je mening vrijuit kunt uiten, zonder angst of aarzeling. Waarin je vol vertrouwen gesprekken voert, presenteert en deelneemt aan sociale activiteiten. Hypnotherapie kan je begeleiden op deze transformerende reis. Neem de stap en ontdek hoe RISE Hypnotherapie je kan helpen je stem opnieuw te vinden.

Terugbelafspraak maken
Over RISE Hypnotherapie

RISE Hypnotherapie, gevestigd in Groningen, biedt professionele begeleiding voor diverse klachten en uitdagingen. Door beproefde technieken en persoonlijke benadering helpen we je een positieve veranderingen in je leven te realiseren.

Logo van "collectief alternatieve therapeutischen" met het jaartal 2024 en een caduceus-symbool.
Reviews

Ervaringen van cliënten