Angsten en fobieën

Angsten en fobieën kunnen een verlammend effect hebben op je dagelijks leven. Of het nu gaat om een angst voor spinnen, hoogtes, openbare ruimtes of zelfs sociale situaties, deze intensieve gevoelens kunnen je beletten volledig van het leven te genieten. Gelukkig biedt hypnotherapie een effectief pad naar bevrijding van deze beperkingen.

Wat zijn angsten en fobieën?

Terwijl iedereen wel eens angstig is, worden angsten en fobieën gekenmerkt door een intens, irrationeel gevoel van angst of paniek bij blootstelling aan specifieke situaties of objecten. Deze gevoelens kunnen zo overweldigend zijn dat men er alles aan doet om de trigger te vermijden.

Hoe hypnotherapie kan helpen

Bij RISE Hypnotherapie richten we ons op:

  • Door het lichaam en de geest te kalmeren, kunnen we beter toegang krijgen tot het onderbewusteOnderbewust Het deel van de geest dat niet op een bepaald moment in het bewustzijn is, maar dat gevoelens, gedachten, verlangens en herinneringen bevat waarvan men zich niet bewust is. waar de fobie of angst is geworteld.
  • In een veilige, gecontroleerde omgeving stellen we je bloot aan je angst, waardoor je leert om je reactie te beheersen en uiteindelijk de angst te verminderen.
  • We introduceren positieve overtuigingen en reacties die de oude, angstige gedachten vervangen.
1.
Intakegesprek

Tijdens dit gesprek identificeren we je specifieke angsten en fobieën, begrijpen we wanneer en hoe ze zich voordoen en jouw eerdere ervaringen en pogingen om ze te overwinnen.

2.
Hypnotherapie sessies

In deze diepe ontspanningssessie richten we ons op de onderliggende oorzaken van je angst, maken we gebruik van technieken om je reactie op triggers te herstructureren en stellen we positieve copingmechanismenCopingmechanismen Technieken of manieren die mensen gebruiken om met moeilijke of stressvolle situaties in hun leven om te gaan. Deze mechanismen kunnen helpen om negatieve emoties, zoals angst of verdriet, te verminderen of te beheersen. voor.

3.
Reflectie en voortgang

Na de sessie evalueren we de impact van de therapie op je dagelijkse leven, bekijken we je nieuwe reacties op vroegere triggers en bepalen we de route voor verdere vooruitgang.

Bevrijd jezelf van angst

Stel je een leven voor waarin je je niet langer beperkt voelt door irrationele angsten, maar in plaats daarvan elke situatie met vertrouwen en kalmte tegemoet treedt. Hypnotherapie kan je helpen deze transformatie te realiseren. Begin vandaag nog met je reis naar een leven zonder angst bij RISE Hypnotherapie.

Terugbelafspraak maken
Over RISE Hypnotherapie

RISE Hypnotherapie, gevestigd in Groningen, biedt professionele begeleiding voor diverse klachten en uitdagingen. Door beproefde technieken en persoonlijke benadering helpen we je een positieve veranderingen in je leven te realiseren.

Logo van "collectief alternatieve therapeutischen" met het jaartal 2024 en een caduceus-symbool.
Reviews

Ervaringen van cliënten