Gezond de feestdagen door!

By
 In Blogs

Nog een week en dan is het weer tijd voor uitgebreide kerstdiners en brunches. Gezelligheid met familie en vrienden staat centraal, net als al dat lekkere, vaak wat minder gezond eten, het hoort er allemaal bij. In deze blog geef ik je een aantal tips om gezond en fit de feestdagen door te komen.

Eet kleine porties
Je wilt natuurlijk alles proeven. Schep daarom kleine porties op, zo kun je toch overal van genieten. Door de kleine porties merk je sneller of je vol zit. Nog niet vol? Dan kan je altijd een extra kleine portie bijscheppen.

Drink veel water
Water drinken is altijd belangrijk, vooral tijdens de feestdagen! Tijdens de feestdagen eet je over het algemeen meer dan normaal. Om je spijsvertering en vochtbalans op pijl te houden is het verstandig om zowel één uur voor als één uur na de maaltijd een glas water te drinken.

Eet rustig en geniet
Als je te snel eet komt er veel lucht mee in de spijsbrij, dit kan voor zuurbranden zorgen. Eet bewust en neem de tijd, het is geen wedstrijd. En juist door rustig te eten geniet je er meer van!

Sla geen maaltijden over

Het is belangrijk om geen maaltijden over te slaan, zo voorkom je dat je later op de dag te veel eet of dat je stofwisseling minder goed gaat werken omdat je lichaam een extra voorraad opbouwt.

Blijf bewegen

Het is belangrijk om tijdens de feestdagen wel te blijven bewegen. Ga ’s morgens een rondje hardlopen. Dan heb je je beweging aan het begin van de dag alvast binnen. Of maak voor het kerstdiner met z’n allen een mooie wandeling. Een frisse neus halen is voor iedereen goed!

Drink met mate
We weten allemaal dat te veel alcohol niet goed voor je is. Natuurlijk mag je wel een extra glaasje drinken tijdens de feestdagen. Maar houd in gedachten dat in alcohol veel calorieën zitten. Tevens is het ook niet geweldig als je de volgende dag met een kater aan het familie ontbijt zit. Houd het gezellig en geniet met mate!

Ik hoop dat je wat aan deze tips zult hebben. Ga gezond en bewust de feestdagen in, maar geniet er ook vooral van!

De medewerkers van RISE Hypnotherapie wensen je fijne feestdagen en een voorspoedig 2019!

Andere blogposts
0

Start typing and press Enter to search