Happy new year: goede voornemens voor 2019!

By
 In Blogs

We hebben weer een compleet nieuw jaar voor de boeg! Januari is dé maand van de goede voornemens, iedereen heeft er meestal (minstens) één. Wat ga jij in 2019 anders doen? Welke doelen heb je voor ogen? En misschien wel het belangrijkste: zijn je goede voornemens realistisch?

De meest voorkomende goede voornemens van 2019:
– Ontstressen
Op nummer één staat dat we “minder willen stressen’ komend jaar. Uit onderzoek van ING blijkt dat tachtig procent van de Nederlanders dit als goede voornemen kiest voor 2019. Probeer stress zoveel mogelijk te vermijden. Doe eens wat dingen voor jezelf, ga lekker ontspannen. Neem bijvoorbeeld een heerlijk bad, neem de tijd voor een goed boek of ga er eens een weekendje tussen uit. Durf ook ‘Nee’ te zeggen. Dat scheelt tijd en stress.

– Stoppen met slechte gewoontes
Januari is het moment om afscheid te nemen van slechte gewoontes. Slechte gewoontes zijn gedragingen die we ons eigen gemaakt zoals roken, het overmatig dringen van alcohol, slechte slaapgewoonten, nagelbijten, negatief denken en ga zo maar door. Vaak doe je het niet eens bewust en daarom is het lastig om te stoppen.

Het kost tijd om slechte gewoontes af te leren, en het zal ook niet altijd even makkelijk gaan. De eerste stap in de goede richting is het erkennen van je slechte gewoontes. Vervolgens kan je hiermee aan de slag gaan. Het kan een lang proces zijn, maar wel een proces met een grote beloning: Persoonlijk groei en ontwikkeling waardoor je een beter mens wordt. Een beter mens die zich gelukkiger en gezonder voelt en meer zelfvertrouwen heeft.

Kilo’s kwijtraken
Afvallen is nog altijd een van de meest voorkomende goede voornemens. Afvallen begint natuurlijk bij een gezond leven en dus ook goed eten en voldoende beweging. Schrap afhaalmenu’s, blikjes en pakjes, want zelf aan de slag gaan met fruit, groenten en kruiden is een stuk gezonder. Wees bovendien niet al te streng voor jezelf. Je mag jezelf best eens trakteren op iets lekkers zolang je dit doet met mate. De kans is dan veel groter dat je dit goede voornemen vol gaat houden. Meer bewegen is ook heel gezond, en daarvoor hoef je niet meteen naar de sportschool te rennen! Elke dag een stukje wandelen, fietsen naar je werk en/of de trap nemen i.p.v. de lift instappen doet al wonderen.

Tips zodat jij je goede voornemens kunt volhouden:
1. Stel haalbare en realistische doelen. Schrijf je voornemens op een papier en hang het op een plek waar je ze vaak ziet, bijvoorbeeld op de koelkast of op je computer. Dan werkt het als een goede reminder.

2. Wees niet te streng. Mensen die een voornemen maken zijn soms streng voor zichzelf. Heb je een terugval? Probeer het gewoon opnieuw!

3. Maak een voorstelling van de nieuwe situatie. Hoe ziet die er uit, wat doe je, hoe voel je je, wat denk je? Je moet iets hebben om naar te streven. Hou dat beeld voor ogen, in plaats van het beeld waarvan je weg wilt bewegen.

4. Vertel je voornemen aan andere mensen. Het goede voornemen ligt dan op tafel, is bespreekbaar en kan niet meer worden ontkend.

RISE Hypnotherapie wenst je heel veel succes met jouw goede voornemens voor een gezond en gelukkig 2019!

Andere blogposts
0

Start typing and press Enter to search