Hypnotherapie bij PDS

By
 In Blogs

Als jij één van de 10 tot 15% van de Nederlanders bent die last heeft van een vorm van het prikkelbare Darm Syndroom (PDS), heb je vast al wel geprobeerd je eetgewoontes te veranderen.

Het is heel logisch! Als je spijsvertering in de war is, dan is de meest voor de hand liggende plaats om te beginnen, met kijken naar wat je in je lichaam stopt en je af te vragen wat zorgt voor een slechte spijsvertering.

Het elimineren van bepaalde voeding, of onderdelen daarvan, lost het probleem niet altijd op. Het is tijd om te kijken of een verandering ook daadwerkelijk helpt en als het niet helpt, moet je steeds weer opnieuw iets anders proberen, in de hoop dat je de juiste oplossing vindt.

Dus waar kun je beginnen? Mensen worden soms zo enorm gestrest, juist door hun mislukte pogingen om de symptomen te verlichten. Veel mensen met PDS zijn zelfs “bang” voor eten geworden

Het kan moeilijk zijn om de focus op voedsel te houden als je je gezin voedt en kookt, als je moet uitzoeken hoe je eigen dieet bij die van anderen past en laten we eerlijk zijn, uit eten gaan is vaak een nachtmerrie voor mensen met PDS

Hoe stress de darmen en PDS beïnvloedt

Het probleem is dat deze stressvolle relatie met voedsel de symptomen alleen maar verergert. Als je gestrest bent over eten, zal PDS juist erger worden, wat je ook in je lichaam stopt. Dit komt omdat onze hersenen en het spijsverteringssysteem zijn verbonden.

In plaats van je dieet te veranderen, is het de manier waarop je hersenen en darmen communiceren die moeten veranderen. Dat is waar darmgerichte hypnotherapie van pas komt. De behandeling is ontworpen om het spijsverteringskanaal te kalmeren en de gevoeligheid te veranderen, waardoor het gevoel in de darmen en het ongemak in het lichaam worden verlaagd.

Er is veel onderzoek dat aantoont dat dit soort hypnose effectief is en de resultaten langdurig zijn. Uit onderzoek blijkt dat dat PDS symptomen bij tot maar liefst 94% van de mensen verminderen d.m.v. hypnotherapie. Het is ook zeer effectief gebleken bij mensen die niet (of niet goed genoeg) op andere behandelmethoden gereageerd hebben.

Hypnotherapie wordt tegenwoordig ook aangeraden door een steeds grotere groep van MDL (maag-darm-lever) artsen, vanwege de grote effectiviteit hiervan.

Wil je hier meer over weten? Maak gerust een afspraak voor een intakegesprek bij RISE Hypnotherapie. We leggen je dan precies uit wat je kunt verwachten en bereiken, er is alle ruimte voor al je vragen en je kunt rustig kijken of dit bij je past. Klik hier om direct contact op te nemen.

Andere blogposts
0

Start typing and press Enter to search