Leuke tips om je thuis te ontspannen!

By
 In Blogs

In de wintermaanden is het heel verleidelijk om lekker warm binnen te blijven. Uitstapjes en activiteiten laat je, door het koude weer en de donkere dagen, een beetje links liggen. Maar hoe zorg je ervoor dat je je thuis niet begint te vervelen en dat je genoeg ontspanning krijgt? Wij heb een aantal tips voor je opgesteld, gebaseerd op onze eigen ervaringen! 

#1 Lees een boek
Even helemaal weg zwijmelen bij een romantische chicklit of helemaal opgaan in een spannende Zweedse thriller. Wanneer je een boek leest, kan je je even helemaal verplaatsen in een andere wereld. Lezen is daarnaast ook nog eens hartstikke gezond! Het vermindert namelijk stress, het verlaagt je bloeddruk en je verbetert je geheugen.

#2 Doe iets met je foto’s
Onze smartphones staan vol met foto’s. Helaas doen we veel te weinig met deze foto’s. Dit is het moment om daar verandering in te brengen. Maak bijvoorbeeld een fotoalbum of stel een mooie fotowand samen en druk de foto’s af op posterpapier of op canvas.

#3 Lekker koken

Deze tip mag niet ontbreken! Maar we hebben het niet over, even snel een warme maaltijd op tafel zetten omdat de kinderen naar voetbal of pianoles moeten. We hebben het over koken in alle rust, nieuwe recepten uitproberen en experimenteren met het bakken van taarten. Om het vervolgens met het hele gezin gezellig op te eten.

#4 Geef je huis een make-over
Het is heel belangrijk dat je huis echt een thuis is. Een warm huis zorgt ervoor dat je heerlijk kunt ontspannen. Struin het internet af naar accessoires die sfeer toevoegen en/of gooi de indeling van je woonkamer/slaapkamer eens helemaal om. Ga op zoek naar dingen waar je gelukkig van wordt.

#5 Plan alvast je vakantie
Het is heerlijk om tijdens de donkere koude dagen alvast te kijken naar je volgende vakantiebestemming. Lekker wegdromen bij afbeeldingen van zonnige vakantiebestemmingen. Het is leuk om nieuwe ideeën op te doen voor je vakantie. Misschien wil je dit jaar wel een nieuw land ontdekken of juist een ander soort vakantie plannen dan normaal.

Wij zijn heel benieuwd naar jouw tips om thuis te ontspannen tijdens de wintermaanden. Misschien brengen we elkaar nog op ideeën!

Andere blogposts
0

Start typing and press Enter to search