Afspraak maken?

Wanneer u aan drugs verslaafd bent, brengt dit verschillende gevolgen met zich mee. U kunt  lichamelijke problemen, psychische problemen, sociale problemen en geld problemen ervaren. 

Lichamelijke problemen:

Doordat de drugs uw lichaam aantasten ontstaan er lichamelijke problemen. Drugs putten uw lichaam uit, u hebt een lagere weerstand en bent vatbaarder voor ziekten. Het gebruik van cocaïne kan bijvoorbeeld hartklachten veroorzaken en bij het roken van drugs heeft u een grotere kans op de longaandoening COPD. Tevens hebt u meer kans op het krijgen van hart- en vaatziekten en kanker.

Psychische problemen:

Wanneer u verslaafd bent, dan bent u in beslag genomen door het middel. Doordat u steeds in een roes leeft, verliest u de grip op de werkelijkheid, uw ontwikkeling komt stil te staan. U bent vatbaar voor depressies en angstaanvallen.

Sociale problemen:

Een verslaving kan uw gedrag veranderen. Uw interesse voor uw hobby’s en interesse in andere mensen neemt af, u bent bent alleen nog maar bezig met het drugsgebruik. Banden met uw familie en vrienden kunnen stuk lopen waardoor u in een sociaal isolement kan raken. 

Geldproblemen:

Geldproblemen kunnen ontstaan wanneer u al uw geld uitgeeft aan uw drugsgebruik. Ook is het mogelijk dat u, door uw drugsverslaving, niet meer kan functioneren op uw werk waardoor u uw baan verliest. Hierdoor wordt het steeds moeilijker om elke maand rond te komen.

0

Start typing and press Enter to search

Cookie instellingen

Door onze cookies te accepteren ga je ermee akkoord dat anonieme data gedeeld wordt met derde partijen. Op die manier kunnen wij jouw ervaring nog beter maken en gerecht informatie delen.