Afspraak maken?

Wanneer u aan drugs verslaafd bent, brengt dit verschillende gevolgen met zich mee. U kunt  lichamelijke problemen, psychische problemen, sociale problemen en geld problemen ervaren. 

Lichamelijke problemen:

Doordat de drugs uw lichaam aantasten ontstaan er lichamelijke problemen. Drugs putten uw lichaam uit, u hebt een lagere weerstand en bent vatbaarder voor ziekten. Het gebruik van cocaïne kan bijvoorbeeld hartklachten veroorzaken en bij het roken van drugs heeft u een grotere kans op de longaandoening COPD. Tevens hebt u meer kans op het krijgen van hart- en vaatziekten en kanker.

Psychische problemen:

Wanneer u verslaafd bent, dan bent u in beslag genomen door het middel. Doordat u steeds in een roes leeft, verliest u de grip op de werkelijkheid, uw ontwikkeling komt stil te staan. U bent vatbaar voor depressies en angstaanvallen.

Sociale problemen:

Een verslaving kan uw gedrag veranderen. Uw interesse voor uw hobby’s en interesse in andere mensen neemt af, u bent bent alleen nog maar bezig met het drugsgebruik. Banden met uw familie en vrienden kunnen stuk lopen waardoor u in een sociaal isolement kan raken. 

Geldproblemen:

Geldproblemen kunnen ontstaan wanneer u al uw geld uitgeeft aan uw drugsgebruik. Ook is het mogelijk dat u, door uw drugsverslaving, niet meer kan functioneren op uw werk waardoor u uw baan verliest. Hierdoor wordt het steeds moeilijker om elke maand rond te komen.

0

Start typing and press Enter to search