Afspraak maken?

Wat voor soorten drugs zijn er?

Er zijn heel veel verschillende soorten drugs. Deze zijn te verdelen in softdrugs en harddrugs, waarbij harddrugs grotere risico’s met zich meebrengen dan softdrugs. U kunt zowel aan soft als harddrugs verslaafd raken. Enkele voorbeelden van soft- en harddrugs zijn:

Softdrugs:
– wiet;
– hasj;
– lijm snuiven;

Harddrugs;
– XTC;
– heroïne;
– cocaïne;
– LSD; 

Hoe weet ik of ik verslaafd ben aan drugs?

U bent verslaafd aan drugs wanneer het ‘willen’ gebruiken van drugs veranderd is in het ‘moeten’ gebruiken. Op dat moment bent u afhankelijk van drugs geworden, zonder drugs kan u niet meer functioneren.Ook heeft u de drug steeds vaker nodig om hetzelfde effect te bereiken. 

Kunnen drugs gevaarlijk zijn voor mijn gezondheid?

Veelvuldig gebruik van drugs kunnen ervoor zorgen dat uw gezondheid achteruit gaat. Uw weerstand gaat achteruit waardoor u vatbaarder bent voor virussen. Ook neemt de kans op ernstige ziekten zoals o.a. organen die uitvallen, hart- en vaat ziekten, kanker en COPD toe. Ook is de kans op angstaanvallen en een depressie groter. 

Wat moet ik doen als ik denk dat ik verslaafd aan drugs ben?

Wanneer u het gevoel heeft dat u niet meer de baas bent over uw drugsgebruik dan is het verstandig om zo snel mogelijk contact te zoeken met een professional. Het afkicken van drugs is zeer complex en in de meeste gevallen lukt u dit niet alleen. Probeer ook naaste familie- en of vrienden in vertrouwen te nemen. 

0

Start typing and press Enter to search