Afspraak maken?

Waarom we precies nagelbijten is vaak niet direct duidelijk. Het nagelbijten begint in veel gevallen in de kindertijd en vaak gaat het nagelbijten vanzelf over. Toch zijn er ook volwassenen die de gewoonte niet hebben afgeleerd. We zijn er vaak niet trots op en we schamen ons ervoor. Waarom kunnen we dan toch niet stoppen met nagelbijten?

– De gewoonte bijter
Vroeger zag u misschien vaak dat uw ouders, broers of zussen of iemand anders in uw naaste omgeving op zijn of haar nagels beet. Het is voorbeeld gedrag dat u hebt gekopieerd. U bijt verder niet om een reden, maar gewoon omdat u het gewend bent.

– De emotie bijter
Telkens wanneer u angstig of nerveus bent begint u met nagelbijten, in dit soort situaties geeft het u een gevoel van verlichting. Door het bijten verzacht u de emotionele pijn en maakt u endorfine aan. Nagelbijten kan in dit geval beschouwd worden als een plaatsvervangende bevrediging.

– De verveelbijter
Puur uit verveling bijt u op uw nagels. U heeft even niets om handen, dus u gaat aan uw nagels bijten. Het gebeurt vaak tijdens het televisiekijken of het lezen van een boek. Het geeft u dan een ontspannen gevoel.

 

Hypnotherapie en nagelbijten

Nagelbijten is makkelijk te behandelen met hypnotherapie, veelal zijn 2 behandelingen al genoeg om u er definitief van af te helpen. Maak direct een afspraak met RISE hypnotherapie en u bent binnen no time van het nagelbijten verlost. *

0

Start typing and press Enter to search