Afspraak maken?

Sommige mensen bijten op hun nagels vanuit verveling en anderen juist alleen wanneer ze zenuwachtig zijn. Wat je reden ook is: probeer ermee te stoppen. Nagelbijten is namelijk veel slechter voor je gezondheid dan je waarschijnlijk denkt.
 
– Infecties en ontstekingen
Onder uw nagels krioelt het van de bacteriën, deze bacteriën kunnen misselijkheid en diaree veroorzaken. De kans dat een nagelbijter ziek wordt is vele malen groter dan iemand die niet op zijn of haar nagels bijt. Daarnaast kunnen er door het nagelbijten op de vingertoppen kleine wondjes ontstaan. Als u uw handen niet goed schoon maakt ,dan worden deze wondjes een feestlocatie voor bacteriën en kunnen de wondjes gaan ontsteken.

– Slechte adem
In uw mond zitten al enorm veel bacteriën, de meeste horen hier overigens te zitten, voeg hier de bacteriën die onder uw nagel zitten aan toe en dan wordt het helemaal een smerige boel. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die op hun nagels bijten een grotere kans hebben op een smerige adem.

– Herpes
In sommige gevallen is mogelijk om herpes op te lopen door het (regelmatig) bijten op vieze nagels. Voordat u het weet heeft u een virusinfectie door iets ‘onschuldigs’ als uw nagels.

– Gebitsproblemen
Het bijten op nagels kan uw tanden behoorlijk beschadigen. Er kunnen scheurtjes in het glazuur ontstaan waardoor uw tanden kunnen afbreken. Ook uw tandvlees kan gaan ontsteken door alle bacteriën.

0

Start typing and press Enter to search