Afspraak maken?

Welke soorten verslavingen zijn er?

U kunt verslaafd zijn aan bepaalde middelen zoals medicijnen, drugs of alcohol. Daarnaast kunt u verslaafd zijn aan bepaalde activiteiten en gedragingen zoals een gokverslaving, seksverslaving of een eetverslaving. 

Hoe kan ik een verslaving herkennen?

U kunt een verslaving herkennen wanneer ‘willen’ veranderd is in ‘moeten’. Op dat moment bent u afhankelijk geworden van bijvoorbeeld een middel of bepaalde gedragingen.

Is het hebben van een verslaving gevaarlijk voor mij?

Als u verslaafd bent kan u in het dagelijks leven allerlei problemen zoals lichamelijke problemen, psychologische problemen, sociale problemen en geldproblemen ervaren. Dit kan zowel invloed op uw leven hebben op de korte termijn als lange termijn.

Kan iedereen verslaafd raken?

De een heeft meer aanleg om verslaafd te raken dan de ander. Toch kan iedereen verslaafd raken. Dit is van meerdere factoren afhankelijk, bijvoorbeeld door erfelijke aanleg, uw omgeving of de reden waarom u met drugs bent begonnen. 

Wat moet ik doen als ik denk dat ik verslaafd ben

Het is belangrijk dat u zo snel mogelijk uw naasten of een vertrouwenspersoon in vertrouwen neemt en professionele hulp zoekt. Afkicken van een verslaving is complex en hier kan u alle hulp bij gebruiken. 

0

Start typing and press Enter to search