Afspraak maken?

Iedereen heeft wel eens last van stress. Het betekend namelijk niets anders dan spanning. Stress is een natuurlijke, en ook gezonde reactie van het lichaam. Gezonde stress helpt u bijvoorbeeld om goed te presteren bij een sollicitatie gesprek of bij een examen, het maakt u alert, geconcentreerd en efficiënt. Stress zorgt er tevens voor dat u in staat bent om adequaat te reageren op bedreigende situaties.

Een stressreactie hoort van korte duur te zijn. Uw lichaam heeft na een stressreactie tijd nodig om te herstellen. Als u langdurig teveel stress ervaart spreken we van ongezonde stress. Uw lichaam krijgt niet de kans om te herstellen waardoor u last krijgt van lichamelijke en psychische klachten.

Iedereen kan stress ervaren, de een is echter sneller vatbaar voor stress dan de ander. Dit kan te maken hebben met leef- en werkgewoonten of heftige gebeurtenissen. Ook kunnen onderstaande eigenschappen u sneller vatbaar maken voor stress:
– perfectionisme;
– groot verantwoordelijkheidsgevoel bij gezin of werk;
– streven naar waardering van anderen;
– moeilijk grenzen kunnen aangeven;
– moeilijk om hulp kunnen vragen;
– pessimisme

Symptomen van stress

U kunt stress aan de volgende symptomen herkennen:
– hoofdpijn en rugpijn;
– rusteloosheid en slaapproblemen;
– vermoeidheid;
– emotionele uitspattingen/buien;
– gevoel van ongelukkigheid, doemdenken;
– concentratie en geheugen problemen;
– spijsverteringsstoornissen;
– overmatig eten, drinken, roken etc;

 

Hypnose bij stress

Onze hypnotherapeut begeleid u om in een natuurlijke trance te gaan. Tijdens deze natuurlijke trance bent u gevoeliger om nuttige suggesties op te nemen en op te slaan in uw geheugen. We raden u aan om zo vroeg mogelijk een afspraak te maken voor een intakegesprek, zodat onze ervaren hypnotherapeuten, in overleg met u, een behandelplan op kunnen stellen. Op basis van uw informatie en de geschiedenis, zullen wij een goede inschatting maken van het aantal behandelingen en de juiste wijze van het toepassen van de therapie.*

0

Start typing and press Enter to search