Afspraak maken?

Er zijn een aantal gedragskenmerken die vaak samengaan met een gebrek aan zelfvertrouwen:

– Wispelturig
Het maken van keuzes is voor u een lastige taak. U ben bang dat u de verkeerde keuze maakt of dat u anderen teleur zult stellen, daarom stelt u het keuzemoment zo lang mogelijk uit.

– Continu vergelijken
U bent continu bezig met het vergelijken van bijvoorbeeld uw persoonlijkheid, uiterlijk en/of prestaties met die van anderen. U hebt het gevoel dat u niet goed genoeg bent.

– Niet om kunnen gaan met complimenten
Een compliment ontvangen is voor u niet vanzelfsprekend. Wanneer u een compliment krijg vraagt u zich altijd af of het compliment wel oprecht is. Ook vind u het moeilijk om een compliment te ontvangen omdat u snel het gevoel krijgt dat u vervolgens arrogant over komt.

– Overmatige waakzaamheid
Als u weinig zelfvertrouwen hebt bent u continu waakzaam, u wilt op alles voorbereidt zijn. Angst voor het onbekende gecombineerd met de angst dat u niet meer aardig gevonden wordt, zorgt ervoor dat u continu op uw hoede bent. 

0

Start typing and press Enter to search

Cookie instellingen

Door onze cookies te accepteren ga je ermee akkoord dat anonieme data gedeeld wordt met derde partijen. Op die manier kunnen wij jouw ervaring nog beter maken en gerecht informatie delen.