Afspraak maken?

Wat is zelfvertrouwen?

Zelfvertrouwen betekend vertrouwen op uw eigen mening, voorkeuren, vermogen en acties. U bent in staat om keuzes te maken waar u achter staat. Zelfvertrouwen staat aan de basis van een gelukkig leven, u bent in staat het beste uit u zelf, uw relaties en werk te halen.

Kan ik zelfvertrouwen aanleren?

Mensen worden niet met zelfvertrouwen geboren, het ontwikkeld zich vanaf de kinderjaren. Uw zelfvertrouwen groeit bijvoorbeeld door een fijne opvoeding, het krijgen van complimenten en het bereiken van doelen. Het is nooit te laat om te werken aan uw zelfvertrouwen.

Zijn mensen met zelfvertrouwen nooit onzeker?

Iedereen is wel eens onzeker. Het leven staat in het teken van het opdoen van nieuwe ervaringen. Wanneer u uit uw comfortzone stapt kunt u zich tijdelijk onzeker voelen. Wanneer de onzekerheid u beperkt in uw geluk en het behalen van (persoonlijke) doelen dan kan het helpen om hulp van naasten en/of professionals in te schalen. 

Waar komt een gebrek aan zelfvertrouwen vandaan?

Een gebrek aan zelfvertrouwen ontstaat vaak door nare ervaringen en interacties uit het verleden. Misschien heeft u geen fijne opvoeding gehad of werd u vroeger gepest. Deze nare herinneringen zorgen ervoor dat u niet voldoende in u zelf geloofd.

0

Start typing and press Enter to search