De Virtuele Maagband: hoe het werkt & de voor- en nadelen

De voeten van een vrouw staan op een weegschaal.

Ben jij ook nieuwsgierig naar de virtuele maagband, een innovatieve methode om gewicht te verliezen? In dit artikel gaan we dieper in op wat de virtuele maagband precies is, hoe het werkt en wat de effecten kunnen zijn. We zullen ook de voor- en nadelen bespreken en enkele boeiende case studies belichten. 

Wat is een virtuele maagband? 

Een virtuele maagband is een techniek die  hypnose gebruikt om de hersenen te laten geloven dat er een operatie is uitgevoerd om een maagband te plaatsen. Dit creëert een onmiddellijk gevoel van volheid, waardoor je minder gaat eten en uiteindelijk gewicht verliest. 

“De grootste kracht van de virtuele maagband ligt in de kracht van het onderbewustzijnOnderbewustzijn Het deel van de geest dat invloed heeft op gedrag en gevoelens, maar waarvan men zich niet altijd bewust is. – je brein is overtuigd van een fysieke beperking die er niet echt is”

Het is belangrijk om te begrijpen hoe de virtuele maagband precies werkt. De procedure wordt uitgevoerd met behulp van hypnose, waarbij u de suggestieSuggesties Ideeën of gedachten die tijdens een hypnotherapiesessie aan het onderbewustzijn worden gepresenteerd om positieve veranderingen in gedrag of perceptie te bevorderen. krijgt dat er een maagband in uw maag is geplaatst. Het resultaat? Uw hersenen geloven dat uw maag kleiner is dan hij eigenlijk is, waardoor uw eetlust afneemt en u sneller een vol gevoel krijgt. 

De effecten van een virtuele maagband 

De effecten van een virtuele maagband kunnen indrukwekkend zijn. Sommige mensen merken dat ze snel gewicht verliezen en dat ze minder verlangen hebben naar voedsel. Belangrijker nog, omdat de ingreep wordt uitgevoerd met behulp van hypnose, zijn er geen fysieke risico’s verbonden aan de procedure. Er zijn ook geen herstelperioden, littekens of operatierisico’s, zoals bij een echte maagbandoperatie. 

De voor- en nadelen van de Virtuele Maagband

Net zoals bij elke andere behandeling, heeft de virtuele maagband ook zo zijn voor- en nadelen. Het is belangrijk om deze grondig te begrijpen voordat je een beslissing neemt. Hieronder worden de voornaamste voor- en nadelen besproken. 

Voordelen

Geen operatie nodig 

Een significant voordeel van de virtuele maagband is dat het een niet-chirurgische procedure is. Dit betekent dat er geen bijbehorende risico’s zijn die normaal wel verbonden zijn aan operaties, zoals infecties, bloedingen of zelfs de algemene gevaren van anesthesie. 

Snelle Resultaten 

Er is aanzienlijk bewijs dat aantoont dat veel mensen snelle resultaten zien na het ondergaan van een virtuele maagbandbehandeling. Het helpt bij het verminderen van de voedselinname en stimuleert een gezonder dieet waardoor je gewicht kunt verliezen. 

Lange termijn oplossing 

Hoewel het geen vervanging is voor een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging, biedt de virtuele maagband wel hulp bij het op lange termijn volhouden van deze gezonde gewoonten. Het helpt een gezonde relatie met voedsel te bevorderen en werkt als een nuttig hulpmiddel om overeten te weerstaan. 

Nadelen

Succes is afhankelijk van de individuele betrokkenheid 

Het succes van de virtuele maagband is sterk afhankelijk van de betrokkenheid en inzet van de individuele patiënt. Het is noodzakelijk om zich te houden aan de aanbevelingen van de therapeut. 

Niet geschikt voor iedereen 

Een virtuele maagband is niet geschikt voor iedereen, vooral niet bij ernstige onderliggende medische aandoeningen. 

Hoe werkt het aanbrengen van de Virtuele Maagband?

Het proces van het plaatsen van een virtuele maagband is opgedeeld in verschillende stappen. Jouw reis naar een gezonder levensstijl begint met een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek wordt er dieper ingegaan op jouw persoonlijke situatie, eetgewoonten en verwachtingen. Dit is ook het ideale moment om al je vragen te stellen en eventuele twijfels te bespreken. 

De eerste hypnotherapie sessie is het moment waarop we virtueel de maagband gaan aanbrengen. Dit is een niet-invasieve procedure die middels hypnose wordt uitgevoerd. Het idee is om je onderbewustzijn te overtuigen dat er een maagband is aangebracht, waardoor je een vol gevoel zult hebben na het eten van kleinere porties. 

Bij de tweede en derde hypnotherapie sessie kijken samen hoe het gaat, welke veranderingen er zijn in je eetgewoonten en hoe je je voelt bij de nieuwe manier van eten. Afhankelijk hiervan kan de ‘strakheid’ van de virtuele maagband aangepast worden voor optimale resultaten. Ook wordt het effect versterkt, zodat het ook blijft werken op lange termijn.

Delen:
Reviews

Ervaringen van cliënten