Afspraak maken?

Wanneer heb ik overgewicht?

Wanneer iemand meer weegt dan ‘normaal’ voor zijn lengte, dan spreken we van overgewicht. We spreken van overgewicht wanneer iemand een BMI van 25 of hoger heeft.

Hoe bereken ik mijn Body Mass Index?

Het is belangrijk dat u hiervoor uw gewicht en lengte weet. Vervolgens kunt u via een online rekentool, bijvoorbeeld de BMI-tool van het voedingscentrum, uw BMI berekenen. 

Hoe moet ik de scores van de Body Mass Index lezen?

Ondergewicht: U heeft een score lager dan 18,5
Gezond gewicht: U heeft een score tussen de 18,5 en 25
Overgewicht: U heeft een score tussen de 25 en 30
Obesitas: U heeft een score van meer dan 30

Is overgewicht slecht voor mijn gezondheid?

Overgewicht is slecht voor de gezondheid. Door overgewicht kan u last krijgen van uw gewrichten, waardoor u zich minder vrij kan bewegen. Ook is de kans op het krijgen van ziekten zoals Diabetes type 2, hart- en vaatziekten, galstenen etc. groter. Naast lichamelijke klachten kan u ook last krijgen van psychologische klachten zoals onzekerheid en angstaanvallen. 

Kan ik zelf van mijn overgewicht afkomen?

Door gezonder te gaan eten en meer te bewegen krijgt u een gezondere levensstijl en zult u afvallen. Vaak gaat het veranderen van uw levensstijl met ups en downs, daarom is het belangrijk dat u steun krijgt van uw omgeving. Als u het lastig vind om uw levensstijl aan te passen en/of vol te houden is het verstandig om professionele hulp in te schakelen. 

Komt overgewicht vaak voor?

Op dit moment behoren overgewicht en obesitas tot de belangrijkste problemen van de volksgezondheid. Ongeveer 51% van de mannen en 42 procent van de vrouwen hebben last van overgewicht of obesitas. 

0

Start typing and press Enter to search