Afspraak maken?

Stoppen met roken heeft veel voordelen. Hieronder benoemen we de 10 belangrijkste voordelen.

Betere conditie:

Als u stopt met roken verbeterd uw conditie meteen. Binnen 3 dagen merkt u al dat u de trap op kan rennen zonder dat u buiten adem raakt. U krijgt meer zuurstof in uw bloed waardoor u meer energie hebt.

Meer geld:

Roken is een dure gewoonte. Een pakje per dag kost u al snel €7,00. De pakjes sigaretten kosten u dan ongeveer €2.600 per jaar.

Alles smaakt lekkerder:

Door het roken is uw reuk en proefvermogen verminderd. Als u stopt met roken merkt u binnen een maand dat uw reuk en smaakvermogen beter wordt.

Frissere adem:

Als u stopt krijgt t u binnen 1 dag al een frissere adem. Pepermuntjes zijn niet meer nodig om uw adem te maskeren.

Mooiere tanden:

Door roken maakt u meer tandplak aan waardoor uw gebit verkleurd. Ook krijgt u sneller last van ontstoken tandvlees. Als u stopt met roken wordt uw gebit binnen 2 tot 6 weken gezonder, de gele kleur verdwijnt en u hoeft minder vaak met gebitsproblemen naar de tandarts.

Mooiere huid:

Als u blijft roken krijgt u sneller rimpels en plooien, u kan er 10 tot 20 jaar ouder uitzien. Als u stopt met roken hersteld uw huid direct. Doordat de doorbloeding verbeterd ziet u er minder grauw en frisser uit.

Beter seksleven:

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die roken minder zin in seks hebben. De behoefte aan seks neemt weer toe zodra u stopt met roken.

Vruchtbaarder:

Zowel rokende mannen als vrouwen zijn minder vruchtbaar. De weg naar een zwangerschap wordt moeilijker. Als u stopt met roken, wordt uw vruchtbaarheid meestal weer helemaal normaal. Bovendien is het verstandig om te stoppen met roken als u zwanger bent. Roken is namelijk heel slecht voor de gezondheid van een ongeboren baby.

Beter humeur:

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die gestopt zijn met roken, zich beter voelen dan rokers. U bent blijer en stabieler.

Meer verjaardagen

Een fervent roker leeft gemiddeld 10 jaar korter dan een niet roker. Rokers hebben veel meer kans op kanker en hart- en vaatziekten. Als je stopt, is de kans op kanker binnen 5 jaar al met de helft gedaald. De kans dat u langer en gezond leeft is groter.

0

Start typing and press Enter to search