Afspraak maken?

Stoppen met roken heeft veel voordelen. Hieronder benoemen we de 10 belangrijkste voordelen.

Betere conditie:

Als u stopt met roken verbeterd uw conditie meteen. Binnen 3 dagen merkt u al dat u de trap op kan rennen zonder dat u buiten adem raakt. U krijgt meer zuurstof in uw bloed waardoor u meer energie hebt.

Meer geld:

Roken is een dure gewoonte. Een pakje per dag kost u al snel €7,00. De pakjes sigaretten kosten u dan ongeveer €2.600 per jaar.

Alles smaakt lekkerder:

Door het roken is uw reuk en proefvermogen verminderd. Als u stopt met roken merkt u binnen een maand dat uw reuk en smaakvermogen beter wordt.

Frissere adem:

Als u stopt krijgt t u binnen 1 dag al een frissere adem. Pepermuntjes zijn niet meer nodig om uw adem te maskeren.

Mooiere tanden:

Door roken maakt u meer tandplak aan waardoor uw gebit verkleurd. Ook krijgt u sneller last van ontstoken tandvlees. Als u stopt met roken wordt uw gebit binnen 2 tot 6 weken gezonder, de gele kleur verdwijnt en u hoeft minder vaak met gebitsproblemen naar de tandarts.

Mooiere huid:

Als u blijft roken krijgt u sneller rimpels en plooien, u kan er 10 tot 20 jaar ouder uitzien. Als u stopt met roken hersteld uw huid direct. Doordat de doorbloeding verbeterd ziet u er minder grauw en frisser uit.

Beter seksleven:

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die roken minder zin in seks hebben. De behoefte aan seks neemt weer toe zodra u stopt met roken.

Vruchtbaarder:

Zowel rokende mannen als vrouwen zijn minder vruchtbaar. De weg naar een zwangerschap wordt moeilijker. Als u stopt met roken, wordt uw vruchtbaarheid meestal weer helemaal normaal. Bovendien is het verstandig om te stoppen met roken als u zwanger bent. Roken is namelijk heel slecht voor de gezondheid van een ongeboren baby.

Beter humeur:

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die gestopt zijn met roken, zich beter voelen dan rokers. U bent blijer en stabieler.

Meer verjaardagen

Een fervent roker leeft gemiddeld 10 jaar korter dan een niet roker. Rokers hebben veel meer kans op kanker en hart- en vaatziekten. Als je stopt, is de kans op kanker binnen 5 jaar al met de helft gedaald. De kans dat u langer en gezond leeft is groter.

0

Start typing and press Enter to search

Cookie instellingen

Door onze cookies te accepteren ga je ermee akkoord dat anonieme data gedeeld wordt met derde partijen. Op die manier kunnen wij jouw ervaring nog beter maken en gerecht informatie delen.