Verslaving: Wanneer slechte gewoontes doorschieten

By
 In Blogs

Een verslaving is hardnekkig en ontstaat in veel gevallen uit een slechte gewoonte of is het resultaat van experimenteren. Je kunt verslaafd raken aan middelen als alcohol, drugs en medicijnen of aan gewoontes waar u geen weerstand tegen kunt bieden zoals gokken, gamen en seks.

Als je verslaafd bent dan is het ‘willen’ veranderd in ‘moeten’. Vaak kom je er helaas te laat achter dat je verslaafd bent geraakt. Op dat moment ben je al afhankelijk geworden en zonder kun je niet meer functioneren. De verslaving beheerst als het ware je leven en uit jezelf stoppen is heel lastig. De eerste en belangrijkste stap om van je verslaving af te komen is: erken dat je een probleem hebt. Vervolgens is het belangrijk dat je steun zoekt bij familie of vrienden en dat je professionele hulp inschakelt.

Zelf kun je al een aantal stappen ondernemen:
– erken dat je een probleem hebt, waar je aan wilt werken;
– maak een lijstje van de redenen waarom je wilt stoppen. bewaar het lijstje ergens waar je het regelmatig tegenkomt;
– spreek met jezelf een dag af waarop je gaat stoppen;
– vertel je familie en vrienden dat je gaat stoppen, zo kunnen ze je helpen en steunen;
– stel een stappenplan op en weest trots als je weer een stap bereikt hebt;
– zoek op moeilijke momenten afleiding, maak een wandelingen, bezoek een vriend, etc.

Hypnotherapie kan zeer effectief worden ingezet tegen allerlei verslavingen. Wil je van je verslaving af? We raden aan om zo snel mogelijk een afspraak te maken voor een intakegesprek, zodat onze ervaren hypnotherapeuten, in overleg met jou, een behandelplan kunnen opstellen.

Andere blogposts
0

Start typing and press Enter to search