Neem afscheid van de overtollige kilo’s!

By
 In Blogs

Wil je graag wat kilo’s kwijt? Heb je al verschillende diëten geprobeerd maar lukt het nog steeds niet? Een crashdieet stimuleert vaak het jojo-effect, in eerste instantie vliegen de kilo’s eraf maar vervolgens val je toch weer in je oude patroon terug en is het dieet voor niets geweest. Doorzettingsvermogen is heel belangrijk bij het afvallen. Jij bepaalt immers wat je in je mond stopt. Als je jouw eetgedrag echt wilt veranderen en langdurig op gewicht wilt blijven, dan is het belangrijk dat je jouw levensstijl gaat aanpassen. Maak een afspraak met jezelf en ga voor je gezondheid. Hieronder staan een aantal tips die je vandaag nog kunt gaan toepassen!

1. Start met een ontbijt
Begin je dag goed met een ontbijt. Het brengt je stofwisseling op gang en je ervaart veel meer energie gedurende de dag. Ben je geen grote eter in de ochtend? Neem dan een cracker of een stuk fruit.

2. Eet langzaam
Door langzaam te eten, krijg je sneller een voldaan gevoel waardoor je content bent met kleinere porties.

3. Drink veel water
Drink voor elke maaltijd 1 glas water. Je zit dan eerder vol en eet daardoor minder. Het is een gezonde gewoonte waarbij je ook nog eens 2 kilo per 10 weken kunt afvallen. Het drinken van water heeft daarnaast nog andere voordelen namelijk:
– door het drinken van water in plaats van frisdrank, krijg je eenvoudig honderden calorieën per dag minder binnen;
– je stofwisseling draait tot wel 3% sneller, dus je verbrandt meer vet;
– water helpt afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen.

4. Klein bord
Als je een klein bord neemt dan lijken de porties groter dan dat je dezelfde hoeveelheid op een groter bord legt. Hierdoor ben je minder geneigd om te grote porties te eten.

5. Beweging
Om in balans te blijven is het belangrijk om dagelijks te bewegen. Je hoeft echt niet elke dag te gaan sporten! Gewoon een half uur stevig doorwandelen is al voldoende. Ga bijvoorbeeld in de pauze een blokje om, of loop naar de supermarkt. Het zijn kleine aanpassingen die grote invloed hebben op jouw nieuwe gezonde levensstijl.

Gaat het afvallen toch niet zoals je gehoopt had? Wij kunnen je helpen! Door middel van hypnose gaan wij in gesprek met jouw onderbewustzijn. Onze hypnotherapeuten geven je onderbewustzijn goede suggesties waardoor je bewuster wordt van de invloed die voeding op jouw lichaam en geest heeft. Na de hypnose sessies ben je in staat om jouw levensstijl te veranderen en vol te houden.

Wil je meer weten over hypnose en afvallen of ben je geïnteresseerd in de virtuele maagband? Op de pagina’s overgewicht en virtuele maagband vind u meer informatie. 

Andere blogposts
0

Start typing and press Enter to search